Ochutnejte šneka – získá si vás
Že jedí šneky jenom Francouzi? Omyl! U nás se jedli šneci už za první republiky a dokonce si na nich pochutnávali už mniši ve středověku během půstu.
Tradice
Šneci byli už za 1. republiky oblíbenou lahůdkou, dokonce součástí štědrovečerního menu. Recepty najdete i v kuchařce Dobromily Rettigové.
Kvalita
Šnečí maso je nutričně výživné, obsahuje kvalitní proteiny a důležité minerální látky (vápník, fosfor, hořčík). Neobsahuje žádný cholesterol a je téměř bez tuku.
Delikatesa
Šneky si můžete vychutnat jako specialitu, třeba se sklenkou vína. Můžete z nich ale připravit i hlavní chod, nebo si jednoduše namazat na chleba šnečí paštiku.
Šnečí pochoutky z naší farmy
Ze šneků připravujeme známé lahůdky – tradiční šneky po burgundsku, paštiky a šnečí maso ve vývaru. Nebo si u nás můžete koupit samotné šnečí maso a připravit si z něj oblíbenou dobrotu, třeba grilovaný špíz. Přidejte trochu slaniny, zeleninu a šup s ním na gril.
Šnečí farma
Náš splněný sen
Naše farma navazuje na rodinnou zemědělskou tradici, kterou násilně přerušili komunisté a původní statek srovnali se zemí. Proto jsme po revoluci vybudovali nové stavení na zelené louce a vrhli se do díla. Pěstujeme obilí a chovali jsme i prasata. Vždycky jsme ale chtěli vlastní produkt, abychom mohli mít celý výrobní proces pod palcem a mohli dodat něco, za co budeme osobně ručit a na co budeme moct být hrdí.
A pak jsme objevili šneky! Oproti prasatům jsou to nenároční tvorové. A jelikož nám nejde o velkou továrnu na maso, ale o malovýrobu, zvládáme šnečí farmu obstarat bez problému ve dvou lidech.